Vådrumsspartelmasse
Vådrumsspartelmasse er forstærket spartelmasse, som man typisk bruger i og omkring badeværelset eller andre ‘vådzoner’. En anden vådzone kunne eventuelt være området bag vasken i køkkenet, som er meget eksponeret for vand. Vådrumsspartelnmasse er specielt designet til at kunne modstå og forhindre fugt i at kunne trænge ind i væggen. Læs mere om vådrumsspartelmasse her.
Se også værktøj til spartel - tryk på link herunder
Er du i tvivl om, hvilken spartel du skal vælge?
Se vores guide og få hjælp til at vælge den rette spartelmasse til dit projekt.
Her bør du bruge vådrumsspartelmasse
Modsat almindelig spartelmasse er vådrumsspartelmasse specifikt udviklet til at kunne beskytte dine vådzoner mod indtrængende fugt og skimmel. Her er det ofte badeværelset, som bliver fremhævet eftersom et rum med mange vådzoner.
Brusekabinen, håndvasken og badekarret er steder du skal være særligt opmærksom på, når du anvender vådrumsspartelmasse, da det er steder, som er placeret et sted, hvor de er udsat for meget vand.
Opsummerende kan man sige at du bør bruge vådrumsspartelmasse de steder, som er i direkte kontakt med meget vand.
Sådan maler du med vådrumsmaling
Skal du male dit badeværelse, bør du bruge en vådrumsmaling. Vådrumsmaling kan, ligesom vådrumsspartelmassen, tåle direkte kontakt med vand. Den forhindrer også fugt i at trænge ind i muren, hvilket gør den helt perfekt til badeværelset.
Maling af vådrum kan desuden inddeles i to kategorier; maling af vådzone og maling af en fugtig zone. En vådzone er som nævnt de steder, der i direkte kontakt med vand. En fugtig zone derimod er derimod samtlige andre steder i badeværelset, altså steder som ikke er direkte påvirket af vand, men som stadig bliver fugtige.
Herunder får du en guide til hvordan du maler med vådrumsmaling
- Slib og spartel væggen med en vådrumsspartelmasse. Vådrumsspartelmassen vil hjælpe din væg med at modstå fugt og skimmel.
- Rengør grundigt med grundrens (Fluren 37 og Fluren 33 Kalkfjerner), for at fjerne smuds, kalk og andre begroninger fra overfladen.
- Påfør en vådrumsgrunder. Især hvis underlaget er meget sugende eller du arbejder med en væg, der er nybehandlet med væv. Du kan også vælge at påføre noget af grunderen inden du opsætter væv, og afslutte med et lag inden du påføre vådrumsmalingen.
- Påfør vådrumsmalingen når grunderen er færdigtørret. Mal kanter og hjørner med en pensel og store flader med en malerrulle.
- Når første lag er tørret, kan du påføre andet lag