Rullespartel
Rullespartel og sprøjtespartel til din bolig hos Flügger. Vælg mellem forskellige påføringsmetoder for at opnå det bedste resultat.
Se også værktøj til spartel: Spartelværktøj
Er du i tvivl om, hvilken spartel du skal vælge?
Se vores guide og få hjælp til at vælge den rette spartelmasse til dit projekt.
8 varer
Viser 8 varer af 8
Hvad er rullespartel?
Rullespartel er en speciel spartelmasse, som er udviklet til et særligt formål, nemlig at blive rullet ud på overflader med en malerrulle. Der er nogle helt konkrete fordele ved, at benytte sig af rullespartel frem for andre spartelprodukter, man ellers ville bruge i forbindelse med fuldspartling.For det første får du meget for pengene, da rullespartel i overvejende grad er på samme prisniveau som de fleste andre spartelmasser. Samtidig er rullespartel særdeles let at påføre væggene. Det skyldes at fremgangsmåden i høj grad minder om den, man ville benytte sig af i forbindelse med påføring af almindelig vægmaling. Alt du behøver er en malerrulle, en malerspand og rullespartlen. Herefter kan du dyppe rullen i spanden, påbegynde malingen af din valgte overflade og udglatte spartellaget med en bredspartel. Vi anbefaler vores kvalitetsprodukt Filler Pro Roll, som har maksimal fyldeevne, er svanemærket og er ideel til at male lofter og vægge.
Du kan også vælge en kombination af rulle- og sprøjtespartel, som eksempelvis Flügger Sandplast LSR. Fordelen med sådan et produkt, er at du selv kan vælge, hvilken påføringsmetode, du ønsker til dit malerprojekt. Du kan enten påføre med en airless malersprøjte eller male med en traditionel malerrulle.
Sådan spartler du med rullespartel
Herunder får du alt hvad du skal vide om rullespartel samt hvordan man påføre det.- Sørg for grundig afdækning af gulv, overflader og møbler. Afmontér efterfølgende skruer og søm og fjern løst puds fra væggen.
- Dyb malerrullen i en smule vand. Dernæst påføres rullespartelmassen (vi anbefaler Filler Pro Roll) malerrullen - i et jævnt og fyldigt lag, så rullen har masser af spartelmasse at arbejde med.
- Fordel spartelmassen i smidige og faste bevægelser, ud på væggen. Forsøg for så vidt muligt, at påføre et lag på ca. 2 mm - brug hellere for meget rullespartel end for lidt.
- Skift eventuelt mellem en stor og lille malerrulle, afhængig af hvor store de overflader, du skal male, er. Skal du male et stykke af væggen, som er højt placeret, eller et loft, gør du dig selv en tjeneste ved at benytte et forlængerskaft til malerrullen.
- Det er vigtigt, at spartelmassen ikke udtørrer inden du er færdig med projektet og har påført al rullespartlen, så undgå for lange pauser og ophold.
- Når du er færdig med at påføre rullespartelmassen, skal den glattes ud. Til denne del af arbejdet, kan du benytte en normal bredspartel. Det er en god idél, at starte fra én af siderne og arbejde sig videre mod den anden.
- Når spartelmassen er tørret, skal du slibe overfladen med sandpapir (evt. korn 100-120). Det anbefales at benytte en støvmaske ved slibning.
Kan jeg også rulle sprøjtespartel på væggen?
Ja, du kan faktisk også bruge sprøjtespartel til at rulle på, da sprøjtespartel har ca. samme viskositet som almindelig rullespartel. Hvis du skal spartle mange kvm. så kan du med fordel købe en eller to spande rullespartel og så poser med sprøjtespartel for resten. På den måde sparer du både emballage og penge, da du så bruger sprøjtespartel i poser til at fylde over i de spande der var rullespartel i. Du skærer blot et snit i sprøjtespartelposen og hælder det over i din tomme spand fra rullespartlen. Sprøjtespartlen kan du selvfølgelig også bruge hvis du vælger at sprøjtespartle med en spartelsprøjte.