Spærrende maling og spærregrunder - hvad er forskellen?
Er du på udkig efter en maling der spærrer for gennemslag fra fx. gamle vandskader, nikotin eller måske knaster og olier på trælofter/trævægge? Så skal du have fat i en spærrende maling, da du her slipper for først at skulle grunde og dernæst male.
Spærregrunder er, i modsætning til den spærrende maling, en decideret grunder - dvs. at den skal overmales efterfølgende.
Spærrende maling - hvornår skal det bruges?
Med en spærrende maling fra Flügger skal du blot male 2-3 lag med den samme spærrende maling, og så har du en pæn hvid overflade.
Det lyder let! Det er det faktisk også.
Har du fx. et gammel træt træloft du gerne vil male hvidt, så skal du blot male 2-3 gange med den spærrende maling, og så er du færdig.
Eller har du en gammel vandskade du har svært ved at male over, så er det fordi der er stoffer fra byggematerialerne der trænger igennem malingen. Dette kan du få bugt med, ved at male med en spærrende maling.
Vi har 2 spærrende malinger - én i glans 5 (helt mat) og én i glans 10 (silkemat).
Du finde dem her:
Spærregrunder - hvornår skal den bruges?
Spærregrunderen har den spærrende effekt i sig, men kan ikke stå alene bagefter, til gengæld flyder den rigtig pænt sammen ligesom træmalinger gør, så du lettere kan få en pæn glat overflade.
Spærregrunderen bruges på fx. træmøbler, MDF'plader eller andre overflader hvor der er risiko for gennemslag fra knaster, lim eller olier fra træet, og når du efterfølgende skal male med en træmaling. Du kan også bruge spærregrunderen ved gamle vandskader eller nikotin ligesom du kan med den spærrende maling, men med spærregrunderen skal du efterfølgende overmale med din slutmaling(uanset om det er en træmaling, loftmaling eller vægmaling).
Vi har følgende spærregrunder som vi vil anbefale: