Hvad er vævfylder?
Uden vævfylder bliver det besværligt at male ovenpå væv og filt uden at resultatet bliver ujævnt. Vævfylder er faktisk en nødvendighed, hvis du ikke vil bruge mange penge på maling. Læs mere herunder.
Få mættet dit glasvæv, glas- og fiberfilt
Hvis du akkurat har opsat væv og filt eller blot overvejer det, er vævfylder uundgåeligt for at fylde ud. For vævfylder mætter og udfylder bunden, så slutmalingen kan lægge sig ovenpå uden at blive opslugt. Vævfylder kaldes også for en grundmaling som indeholder acrylplast frem for ren acryl. Selvom kvaliteten stadig er god, er dækkeevne og holdbarhed ringere, fordi formålet blot er at mætte bunden. Dermed kan det bedre betale sig at anvende vævfylder frem for almindelig vægmaling. Hvis du efterfølgende afslutter med en topmaling af rigtig god kvalitet, som Dekso 1 Ultramat, bliver slutresultatet stadig fyldestgørende med 1-2 lag. Grunding med vævfylder er kun nødvendigt på ubehandlet væv og filt.
Vævfylder
Hvor mange gange påføres vævfylder?
For at vævfylder tjener sit formål, er et enkelt lag ofte nok til at mætte bunden inden påførsel af maling. Vi anbefaler dog, at du tjekker bunden for ujævnheder, når den er overfladetør. Det er tydeligt hvis der er områder uden rigeligt med vævfylder. Du bør derfor inspicere nøje for ikke at skulle overmale med slutmaling mere end højst nødvendigt. Du påfører vævfylder med en langhåret malerrulle på 24-30 cm og en vinkelpensel til kanter og hjørner. Et jævnt og dækkende lag fordeles oppefra og ned. Efter kan du overmale med den ønskede farve og glans uden at bekymre dig om ujævnheder på overfladen.
Vævfylder til vådrum eller badeværelse
Hvis du vil opsætte væv og filt i vådrum, badeværelse eller køkken, er brug af vævfylder rimeligt, så længe du afslutter med en vådrumsmaling, altså maling med høj glans. Med en vådrumsmaling med glans 20-30, vil overfladen af maling lukke resten inde og dermed ingen fugtpåvirkning. Hvis du mangler en slutmaling i vådrummet, anbefaler vi Dekso H20, som er dækkende og meget medgørlig. Vi anbefaler dog ikke, at du anvender vævfylder eller væv og filt for den sags skyld, inde i vådzonen, altså brusekabinen.
Det kan være en udmærket nødløsning eller nem løsning end f.eks. at opsætte fliser. Hvis du opsætter væv eller filt i vådzonen, skal du sikre dig at væggene er sikret og vandtætte - for at undgå vandskade. Husk at afslutte med to lag maling, altså vådrumsmaling, i mindst glans 20. Hvis du mangler materialer til projektet, kan du finde alt du mangler på Flügger.dk.
Få også beklædning hos Flügger
Gør dig selv en tjeneste med vævfylder
Det er ikke kun nemmere, men billigere at bruge vævfylder når du opsætter glasvæv, glas- og fiberfilt på væggens overflade. Du kan købe Flüggers Filt- og Glasvævfylder her på Flügger.dk og alt andet tilbehør du skal bruge til dit gør-det-selv projekt. Hvis du vil skyde genvej og spare tid, er det muligt at købe forbehandlet glas- og fiberfilt hos Flügger. Disse beklædninger behøver ikke at blive behandlet med vævfylder, men skal blot opsættes og males efterfølgende. Hvis du vælger denne løsning, skal du blot bekymre dig om opsætning og male i din favoritfarve. Bare kom i sving, vi er altid parate til at hjælpe dig i mål. For intet malerprojekt er for småt til Flügger.
Vi ønsker god arbejdslyst!