Hvilken maling, når bue døråbningen er fjernet?
Den gode og gamle bueåbning, der er omdiskuteret blandt arkitekter og i folkemunde kaldes værnemagerbuen, murermesterbuen eller jydebuen, er et sjældent syn i dagens danske hjem. Ikke desto mindre er buen heller ikke populær hos danskerne, men hvordan fjernes den forsvarligt.
Er det svært at fjerne bue døråbning?
Hvis du overvejer at fjerne en bueåbning i hjemmet, er det en god idé at forhøre sig hos en murer. At lukke eller omkonstruere en passage kræver, at man har en god portion håndværkserfaring. Arbejdet kræver, at man sørger for ordentlig støtte med en overligger med henblik på at stabilisere væggen. Vi anbefaler dig, at du konsultere en murer, hvor især etablering af dør eller firkantet passage kræver professionel ekspertise. Når væggen er etableret og spartlet, er grunder og maling fra Flügger perfekt til opgaven.
Selve opgaven kræver, at man hamrer buen ned, mure op med overligger, afslutter med at spartle væggen og male. En overligger er en bjælke som placeres ved buens top, som stabiliserer og holder vægkonstruktionen oppe.
Grunder til nyetableret væg?
Når buen i væggen er fjernet, en ny væg er etableret, pudset op og slebet med sandpapir i korn 100-120 er det væsentligt, at du forankringsgrunder den nyspartlede væg. Årsagen er at væggen skal mættes for at malingen hæfter bedre, fordi væggen i modsat fald vil suge malingen til sig. Når væggen er mættet med forankringsgrunder og er støvtør, så kan du uden problemer overmale med slutmaling, som f.eks. Dekso 1 Ultramat. Find vores udvalg af forankringsgrunder og maling herunder.
Evt. kan du opsætte filt eller glasvæv på den nyspartlede væg for at sikre ensartede og jævne overflader.
Populære produkter til væg
Maling efter etablering af dør eller væg
En omgang eller to med forankringsgrunder på en nyetableret væg giver gode betingelser for at overmale med en slutmaling. Når grunderen har tørret i 3-4 timer, er du parat til at svinge malerrullen med f.eks. Wall Paint eller Dekso Ultramat 1 vægmaling. Vi anbefaler at du giver væggen to lag maling, hvor du lader tørre i 4 timer mellem lagene. Du kan hos Flügger vælge utallige og utrolig veloplagte farver med vores farveunivers. Bestil blot i dag på Flügger.dk.
Udstyret i orden
Guide til at pudse mursten op
Det skal du bruge:
- Sandspartel
- Fugemasse
- Fugepistol
- Kost
- To bredspartler
- Sandpapir korn 120
- Afdækning
- Malertape
- Evt. forankringsgrunder
Før du begynder med at pudse/spartle murværket, er det væsentligt at sørge for at al løst puds er fjernet og eventuelle huller er pletspartlet. Anvend blot en kost, fugemasse og fugepistol til dette.
Begynd med at påføre spartelmassen, f.eks. Sandplast LH, med to bredspartler, hvor du håndterer massen med den ene og påfører med den anden. Påfør gerne i to lag og sørg for at udglat for jævne resultater. Dernæst skal du slibe overfladen med sandpapir i korn 100-120 for at udjævne. Husk at fjerne slibestøv. Afslut med forankringsgrunder, hvis du skal opsætte filt eller male.
Guide til at opsætte filt på nypudset væg
Det skal du bruge:
- Forankringsgrunder
- Forbehandlet fiberfilt eller glasfilt
- Vævlim
- Hobbykniv
- Langhåret malerrulle
- Skaft
- Bredspartel
- Afdækning
- Malertape
Inden du opsætter filt på den nyspartlede væg, så bør du altid forankringsgrunde for at mætte væggen og sikre bedst muligt vedhæftning for vævlimen. Begynd med at skære filtbanerne ud. Påfør nu et lag med vævlim i rigelig mængde med en langhåret malerrulle. Udrul kun vævlim til et par baner ad gangen, så limen ikke når at tørre.
Opstart altid i det ene hjørne og sæt montér banen fra toppen og ned. Anvend den brede spartel til at glatte filtbanerne ud, hvor du lader 1-3 cm overlappe mellem banerne. Alternativt forsøg at opsætte filtbanerne i forlængelse af forrige bane efter bedste evne. Vær opmærksom på at foretage udskæringer til stikkontakter og lignende undervejs. Anvend en hobbykniv til dette. Efter at banerne er opsat, skal tørretiden gå sin gang inden du kan begynde at male. Hvis du anvender Flüggers forbehandlede fiberfilt, er forankringsgrunder ikke nødvendigt.
Guide til forankringsgrunder og maling
Det skal du bruge:
- Forankringsgrunder
- Langhåret malerrulle
- Skaft
- Dekso 1 el. anden maling
- Afdækningspap
- Malertape
Forankringsgrunder er nemt og enkelt at påføre, fordi man ikke skal bekymre sig om æstetikken. Benyt blot en langhåret malerrulle, og du sørger for at dække godt af omkring dig med afdækningspap og malertape. Giv gerne to generøse lag forankringsgrunder for at mætte den nyspartlede væg. Nemmere bliver det ikke, inden du skal male.
Lad væggen tørre i 3-4 timer, hvorefter at du er klar til at påføre maling, som f.eks. Dekso 1 Ultramat. Når du skal male, så kan du lade afdækningen ligge og kast dig i sving med en langhåret malerrulle. Påfør i jævne strøg, hvor du sørger for at male vådt i vådt, dvs. kun maler ovenpå våd maling for ensartet finish. Du kan med fordel give væggen to lag og lade tørre i 4 timer mellem lagene. Nu har du et pragteksemplar af en ny væg.
Flügger dækker fænomenalt - ingen spor at se
Man kan ikke andet end blive forbløffet af resultatet, når Flügger maling er på spil. Faktisk bør man ikke forvente andet end kvalitet og et uovertruffen resultat. Årsagen er simpelthen at vi altid lægger os i selen for at overholde vores egne høje krav til malingens præstation. Med andre ord er vores værdisæt, at vi kun fremstiller maling, som vi selv ville male med for længst mulige holdbarhed og vedligeholdelsesfrihed. Køb din maling i dag på Flügger.dk og få leveret allerede i morgen på hverdage.
Vi ønsker dig rigtig god arbejdslyst!