"Jeg synes godt kreativitet kan komme til at løbe løbsk, hvis alt er muligt"
Da Magnus i december 2023 trådte ind i sin nye lejlighed ved Søerne i København, var det som at træde ind i en tidslomme. Lejligheden i det ikoniske Vestersøhus stod nemlig stort set som den var blevet opført i 1939.
Bygningen er fredet og står som et af Kay Fiskers hovedværker; et klassisk eksempel på den funktionalistiske byggestil, der for alvor vandt frem i 1930’erne. Og det var netop denne kombination af historie og beliggenhed der gjorde, at Magnus faldt for boligen.
Se her hvordan han med respekt for bygningens arv og et særligt skarpt øje for sammenhæng og æstetik har forvandlet den 120 kvm store lejlighed til et moderne drømmehjem.
Det muliges kunst
At renovere en fredet bolig kræver både tålmodighed og overblik. Til Vestersøhus følger en bevaringsmanual, ligesom en løbende dialog med Slots-og Kulturstyrelsen er nødvendig for at sikre, at de valg man foretager er i overensstemmelse med fredningsværdierne. Men mens disse begrænsninger for nogle ville virke afskrækkende, betragter Magnus dem som både en spændende udfordring og en struktur, der giver kreativiteten en retning og et fokus. For en gennemtænkt plan og en klar retning har været væsentligt for Magnus i forbindelse med renoveringen, og han har derfor kastet sig over projektet som den jurist han er: analytisk, struktureret, detalje-og løsningsorienteret.
Det hele begyndte med et moodboard, hvor farver og materialer blev koordineret for at sikre en rød tråd gennem boligen. Inspiration til materialer og farver fik Magnus ved at gå på opdagelse i lejlighedens originale detaljer, bygningens omgivelser og Kay Fiskers historie.
Et sammenhængende farveunivers
For at skabe sammenhæng mellem ude og inde tog Magnus i sit farvevalg udgangspunkt i bygningens omgivelser. Fra køkken og spisestue har han kig til en Arne Jacobsen-bygning med glasfacader i grønlige toner, mens han fra stuen ser ud på trækronerne ved Sankt Jørgens sø. Derfor faldt valget på den grønne farveskala.
I sin jagt på de helt rigtige grønne nuancer kom Magnus igennem 20 farveprøver, der alle blev malet op på væggene, så han kunne danne sig et indtryk af farverne i relation til hinanden.
Valget faldt på ”Anker” til hjemmets store rum; spisestuen, stuen og soveværelset. Denne lyse grågrønne blev malet på væggenes øverste halvdel og samler således de tre rum, mens borter af forskellige grønne, ”Cool Khaki” i soveværelset, ”Moss” i stuen og ”Sage” i spisestuen giver variation.
Komplementerende kontrast
De sorte paneler og karme gennem hele lejligheden er både en hilsen til funktionalismens rene linjer og geometriske formsprog og samtidig en detalje, der er med til at løfte nogle af lejlighedens originale elementer, som Magnus ikke har måttet ændre på.
De torpedoformede dørgreb i sort bakelit og vinduespladerne i sort marmor bindes smukt sammen af det gennemgående sorte træværk, og så skaber det også, som Magnus udtrykker det,”en flabet kontrast” til de bløde grønne nuancer på væggene.
Netop kontraster er noget Magnus er meget opmærksom på i sin indretning, hvor kolde metaller spiller op ad varme træsorter og organiske kunstobjekter og bløde tekstiler smukt komplementerer det mere stringente møblement. For ham er dette mix af materialer og udtryk med til at give indretningen liv.
Rum til ro og fordybelse
I tråd med funktionalismen har Magnus i sin indretning haft fokus på de forskellige rums anvendelse. I sit arbejdsværelse har han valgt at lægge et sisaltæppe, der både giver et visuelt roligt udtryk og en behagelig akustik.
Samtidig har han, for at skabe ro for øjet, valgt bare én farve til væggene i dette rum. Lyse nuancer af grøn er kendt for at øge koncentrationen, og derfor var ”Pocket Green” det oplagte valg til dette rum.
Flügger 80 farver nævnt i denne artikel
Tre farvetips inspireret af Magnus
- Mal farveprøver op – særligt hvis du skal bruge flere farver i dit hjem og gerne vil se hvordan farverne fungerer sammen.
- Vælg samme bundfarve til dine rum og mal borter i forskellige nuancer inden for samme farveskala for at skabe et subtilt farvespil gennem boligen.
- Skab sammenhæng mellem det oprindelige og det nye ved at lade dine farvevalg tage udgangspunkt i hjemmets originale detaljer og bygningens omgivelser
Læs de andre Talks of Colour artikler
Talks of Colour med Nicolai
Oplev den smukke indretning, hvor rolige farver og kunsthåndværk præger indretningen i Nicolai og Christians fælles hjem.
Talks of Colour med Frederikke
Se hvordan blå og grønne nuancer skaber liv og elegance i Frederikkes smukke hjem.
Talks of Colour med Freddie
Kom indenfor og se hvordan rolige nuancer danner baggrund for farverige kontraster i Freddies indretning.