Maling af gulve

Webshoppen er lukket. Du kan stadig se vores produkter, så du er klar til et besøg i en af vores butikker.                                                          

Install Flash Player to experience this content. Get Flash Player here.

Maling af gulve

Hvorfor male dit gulv? Med lidt maling på kældergulvet eller bryggers- og garagegulvet kan du få et flot og mere ensartet gulv. Også nedslidte, lakerede trægulve kan hurtigt friskes op med en gang maling. Malingen gør samtidig gulvet mindre smudsmodtageligt, lettere at rengøre og – med den rette maling – mere skridsikkert og hygiejnisk.

Før du maler
Når du vælger maling, skal du tage hensyn til, om gulvet udsættes for fugt. Især kældergulve er udsatte, og her bør du udføre en simpel fugttest: Læg en tæt gulvmåtte eller tape et stykke plastik over ca. 1 m2 gulv. Lad det ligge et døgn og kontrollér så, om måtten eller plastikken er blevet fugtig, eller om der er kommet en mørk skjold på gulvet. Er det tilfældet, bør du male med den vandige Fluganyl, der tåler nedefrakommende fugt. Fluganyl kan derimod ikke anbefales til gulve med stor slidbelastning eller direkte vandpåvirkning – som fx garage eller vaskerum – så her bør du vælge den terpentinfortyndbare Flurethan.

Inden du maler, skal gulvet være tørt. Der må ikke være olie, fedt eller sæberester på gulvet. Du kan fjerne olie og fedt med Flügger Penselrens. Vask grundigt med en børste eller kost og skyl efter to gange med rent, varmt vand.

På nye betongulve er der ofte et tyndt slamlag, der skal fjernes inden behandling. Slib gulvet med en rondelsliber monteret med slibepapir korn 60. Tidligere malede eller lakerede gulve bør, efter afvaskning, ligeledes mat-slibes.

Læs mere om produkterne og køb dem her:
» Rengøringsprodukter
» Rengøringsgrej
» Sandpapir
» Gulvmaling Fluganyl
» Malerulle

Hent guide om maling af gulve

Du kan downloade og printe denne guide og have den ved siden af dig mens du arbejder.